Livet at this moment

Kroppen

Skulle behöva träna både en och sju gånger... ett rejält svettigt dödspass på gymet vore så göttigt! Men det kommer en tid för gymhäng med... nån gång. 

Knoppen 
Vrider och vänder mig om dagarna pga känslomässig otillräcklighet. Sovit galet dåligt senaste två veckorna så hjärnan går på halvfart och känns lite som trögt äppelmos.  

Storebror 
Som en liten stjärna. Trotsar och testar med jämna mellanrum, men går allt som oftast att vänta ut och kan sen väldigt sakligt konstatera att (tex) jag fick inte den där legoasken som jag ville ha, då blev jag arg. 

Lillasyster 
Mammigheten har typ eskalerat senaste veckan och just nu är det en fas när hon helst vill bli buren och absolut inte av någon annan än mamman.  Och fasen ska enligt kalendern pågå i två veckor till (ndas lugnt). 

Framtiden 
Vi konstaterade på kvällspromenaden igår att hösten verkligen är här. Reflex åkte på och det var väldigt spännande att vara ute när det blev mörkt. Imorrn är det ny månad - oktober! I slutet av månaden ska jag börja jobba en dag i veckan, vilket i april/maj lät som en bra idé men som med senaste veckornas mammighet känns galet. Det kommer gå toppen och det kommer vara såå nyttigt för alla inblandade :) 
2 kommentarer

Mom hack

Nu ska jag tipsa er om hur ni gör succé hos en 3-åring som önskar sig en blå tårta med pyjamashjältarna, utan att behöva slå knut på dig själv arton gånger. 

1. Åk till närmsta bageri och köp en blå tårta 
2. Dekorera den med pyjamashjältarna i form av leksaker 

Så himla bra, enkelt och superuppskattat! 


1 kommentar

8 månader

Redan tre fjärdedelar av ett helt år! Tiden. Stopp. Ett. Tag. Tack. Eller i alla fall sakta ner lite grann. 


När man är 8 månader och kallas för ElsonBelson så väger man lägligt nog nästan prick 8 kg och är 67 cm lång. På kurvorna så är det nästan på mitten på vikten och en under på längden. Nu hade det dippat lite grann sen senast - bebisen är mer rörlig nuförtiden nämligen! Kalorier ut betyder också att kalorier behöver komma in om man nu inte ska dippa alltför mycket på kurvorna och det har vi verkligen kämpat med för lilla damen. Amning med stort A är den huvudsakliga favoritfödan. All annan mat intages med stor skepsis och halvdant intresse. Mat i form av puré går nästan bort helt och hållet, även om föräldrarna propsar och fortsätter försöka (pga så smidigt om det skulle ge med sig). Plockmat är intressant ett tag, men mängden mat som hamnar i magen vs mängden på golvet är ca 10%/90%...

Färdigheter jag kan vid 8 månader:

Krypa: check

Ställa mig upp mot saker: check 

Släppa taget och balansera några sekunder: check 

Gå: (puuuh, ett tag till kan vi väl vänta) 

Sova: nja, not so much där heller 

Mammagosa: check 

Favvoperson: storebror


Bästa lilla underbara människa! 

1 kommentar