Nya tider.

Från backpacking på Bali till barnvänligt all inclusive på Kreta, men det går ingen nöd på mig - jag älskar tanken av en vecka med total fokus på semester, sol, bad, mat och gos med min underbara familj. Här kommer vi att hänga en vecka i sommar.
 
4 kommentarer

Blw från och med nu.

För allas lugn och matro vid måltiderna tänker jag köra mer på blw-metoden när vi äter hemma. Minisen blir nämligen mer eller mindre galen om maten inte matas tillräckligt fort. Har han däremot något att plocka med under tiden, typ smörgås, majs, gurkstav, etc, är det fridens liljor. Distrahering är a och o för vårt lilla liv. 

Hursomhelst. Blw, går ju kort och gott ut på att bebisen själv får plocka i sig maten. Mycket praktiskt när man har en bebis som gärna sysselsätter sig själv. 

När vi är på  bortaplan blir det fortsatt matning (med distraktion) pga mer praktiskt så.


Dagens middag: pasta, frikadeller, broccoli & körsbärstomater. Succé! Broccolin och frikadellerna gick åt förse. Pastan var nog aningens för stor och svåräten. 
barnmat blw mat
4 kommentarer

Bebismuffins.


Gjorde en omgång barnmatsvänliga muffins ikväll. Perfekta att ha till mellanmålet, hoppas att Filip också tycker det. Det doftade iaf väldigt gott här hemma när jag gräddade dem! 

Det ursprungliga receptet innehöll egentligen 1 msk riven ost, men jag uteslöt det eftersom vi jobbar mjölkfritt. 

Detta blev 11 stycken muffins gjorda i mellanstorlek
 
4 äggulor
3/4 dl mjölkfri créme fraiche
1 msk hackad lök 
3 kokta broccolistammar
3 hackade körsbärstomater
1 tsk rapsolja
1 tsk bakpulver 
1 tsk fiberhusk 
svartpeppar 

Vispa äggulor och créme fraiche, rör ned bakpulver och fiberhusk. Fräs löken i rapsolja, på svag värme. Hacka broccolin och lägg ner i pannan tillsammans med tomaterna. 
Rör ihop alltsammans, smaka av med svartpeppar och häll upp i muffinsformar. Grädda i nedre delen av ugnen, 170 grader i 30 minuter.

Återkommer med Filips recension. 
barnmat matmuffins muffins recept
1 kommentar