Pollypannacotta

Egentligen skulle jag göra en annan pannacotta, men det fick bli denna då jag inte hittade rätt godis. En mäktig men magiskt god efterrätt. 

För 4 portioner 
4 dl vispgrädde 
1 påse polly 
1 gelatinblad, delat på två 

Börja med att sortera upp ljus och mörk choklad. 

Ta hälften av grädden och häll i en kastrull. Häll ner den mörka chokladen och värm på svagare värme så att all polly smälter. 

Klipp gelatinbladet på hälften, lägg i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Lägg ner gelatinet i kastrullen. Rör tills allt är smält. Häll upp i fina serveringsglas och låt stelna i 2 h i kylen. Sen görs samma procedur igen med den ljusa chokladen. Låt stelna igen. 

Servera sen med något bär och kaffe, grym kombination!  
0 kommentarer

Vår och Valborg.

Idag är det valborg vilket betyder att våren är välkommen! Känns bra med snö å sånt i veckan...

För andra året i rad så ska vi faktiskt se en brasa. Var ju år och dagar sen förra året, men nu är vi tydligen vuxna. Hehe.

Appropå våren så måste jag visa skorna vi hittade i Nee York som minimänniskan får ha i vår och sommar. Kusinen fick matchande även om han än så länge är rätt lugn när det kommer till springandet. 


Ha fin Valborg! 
1 kommentar

Friday.

Woop! Äntligen fredag! Vi har studiedag idag och Frallan hänger med mormor. Det skulle tydligen bli ett stort äventyr i form av bussåkande, som han har sett fram emot det :) Hur fantastiskt är det inte att en sån sak kan vara ett äventyr?! För den sakens skull måste man ju bara älska hur okomplicerat ett barn fungerar. Massor av kärlek, lite grävskopor och en buss så är man hemma :) 

Ha en fin fredag! 
0 kommentarer