Fredagens innehåll

En sväng till förlaget för glöggmingel, bokshopping och span på illustrationerna till vår alldeles egna bok.
NKs julskyltning - så magiskt vacker!
Black friday shopping. Fyndade ditten och datten, mest till mig själv för en gångs skull.
Griffins burgare och tryffelmajonnäsen som är to die for.
Kvalitetshäng hela eftermiddagen och kvällen med the one and only författarkollegan Linda.

En bättre fredag! Aaaningens lite övertro till min egen förmåga dock. Att flänga på stan med shoppingkassar kanske inte är bästa aktiviteten för en preggo med diverse uppmjukade leder. Skam den som ger sig.

Kolla in alla magiska julfönster! Bör ju egentligen upplevas live med alla figurerna i rörelse och julmusiken från högtalarna.

0 kommentarer

Kolmården

En tillbaka-kaka till sommarenss besök på Kolmården. Vi åkte dit samma helg som det var midsommar och det var ju en toppen-bra idé! Väldigt folktomt och det var en sån där lagom varm dag så vi kunde se de flesta djuren (inte som när man är på Skansen mitt i sommaren och funderar på om dom faktiskt har några djur där eller ej).

Sist jag var på Kolmården var 2007 och då var det med en massa handbollare. Haha, lite skillnad på besök och besök. På den tiden fick man åka med bil inne hos djuren, numera finns det ju en linbana, det känns ju mycket säkrare och framförallt mycket trevligare för djuren.

Frallan uppskattade mest alla bilar som åkte runt och matade djuren, djuren i sig var kanske inte det mest intressanta, men vad gör väl det så länge han är nöjd. Skalmans bilar var en klar favvo också! Kusinen Rasmus älskade i alla fall djuren :-)


Klart läskigast var den arga gorillan som hade fått tag på en glasflaska och kastat mot fönstret. Sen stod gorillan och såg allmänt arg ut. När vi gick förbi gorillorna lite senare hade dom blivit infösta till deras inomhus-bur och där hade tydligen den arga gorillan kastat bajs på en stackars oskyldig åskådare...
0 kommentarer

Pannkakstårtan

Älskar verkligen fasen vi är i just nu. Samspelet känns så mycket mer utvecklat än tidigare. Man kan ha diskussioner, få reda på vad som hänt, leka och busa på ett helt annat sätt än tidigare. Det är himla fascinerande att se hur snabbt det går att lära sig nya saker, den enorma fantasin som lilla hjärtat har när han leker och hur han greppar och tar sig an nya utmaningar, även om det kan vara lite kämpigt då och då. Det är stor skillnad mot tidigare tycker jag! Den här åldern kan vi konservera i en liten burk :-)

En av alla tusen mysiga saker vi gör är att läsa och det älskar Frälls. Varje kväll läser vi ett antal böcker och han lyssnar med spänd förväntan, även om vi läst en och samma bok sjuttioelva gånger och han kan den utantill så ligger han och lyssnar och myser.

Senaste i raden är en gammal Pettson-bok från när vi var små; Pettson och pannkakstårtan. Den är så gammal att den typ rasar isär och är tejpad på var och varannan sida (julklappstips!). Hursomhelst. Det är rätt mycket text att lyssna på för en 2-åring, men han är så intresserad och frågar ni honom om boken så kan han i princip återberätta (med hjälp av några stödfrågor) hur Pettsons mjöl är slut, så det blir ingen pannkakstårta om inte cykelns däck lagas, men då behöver dom komma in i snickarboden och den är ju låst - och nyckeln ligger i brunnen och för att komma åt den behövs ett fiskespö och då behöver ju Findus väcka tjuren... Och så vidare. Nästan så att man själv inte kan lägga ifrån sig boken innan man vet om Findus får någon pannkakstårta på födelsedagen.

 
1 kommentar