Vi bygger pergola

Den här säsongens bygge blev en pergola över en del av altanen. Idag blir taket levererat så i helgen ska det läggas på och sen väntar den roliga biten - att piffa! Kommer bli så mysigt ☺

Mattias velade mellan pergola och crossfitbox...

0 kommentarer

Off we go..

Vi laddar för en liten road tripp norrut ett par dagar. Två mammor, tre barn. Borde vara en piece of cake va?

Det är bara det där med all packning som ska med - och vem som ska packa den... oavsett om man är borta en natt eller sju nätter så är det ju typ lika mycket packning som ska med! Och det är ju såååå trökigt att packa. Gör det oftast sent sent kvällen innan man ska åka eller helst inte alls :) 

Sen ska vi rymmas i bilen också. Det här med bilbarnstolar, babyskydd och barnvagnar är ju inget man skojar bort när det kommer till att packa och få plats. 

Här borde man kunna klämma in en snärtig liten bak va? 

0 kommentarer

Fyra månader

Om en vecka blir hon fem månader, så jag får passa på att skriva klart detta innan det är dags att sammanfatta egenskaperna och rutinerna igen. 


Fyra månader! Det går galet snabbt! 
Graviditeten bara smög sig fram tyckte jag, men tiden efter födelse hsr sprungit fram! Helt plötsligt har vi en fyramånaders bebis hemma som ska få smaka på mat. Det där med mat är förresten ingen riktig hit, det mesta ger rysningar och spottas ut. Det kommer behövas lite träning i själva hur-man-äter-processen. 

Hon är en väldigt social liten prick som är glad och nöjd för det mesta. Gladast är hon när hon för syn på storebror, då ler hon från öra till öra med sina söta smilgropar och släpper honom inte med blicken, så länge han inte försvinner ur hennes synfält. Han är alltså redan den stora idolen! 


Vid fyra månaders ålder kan hon ganska säkert greppa leksaker och någon vecka innan började hon vända sig från rygg till mage, för att på månadsdagen slå till och göra det om och om igen. Att sen ligga där på mage är väl kanske inte det roligaste men det kan man lösa genom att på ett väldigt bestämt sätt tala om det. Det där bestämda sättet gör sig tillkänna om det ligger en leksak för långt bort, om alla leksakerna är slängda från stolen ner på golvet eller om man helt enkelt blir tvingad att åka bil. I dom lägena kan lilla fröken vara riktigt bestämd! 

Sover gör man helst inte alls på dagarna... Hon snittar på mellan 1-2 timmars sömn, sammanlagt över en hel dag (!!), vilket är lite för mig som mamma till ett annat sovande barn. Ibland kan hon chocka med att nappa 2 timmar på raken, men det är i högsta undantagsfall. Tex om hon råkar somna k vagnen och vagnen rullar konstant på lagom guppigt underlag tillsammans med tonerna från Stand by you med Rachel Platton. 
("Barn föds utan vanor - det är föräldrarna som skapar dem"), hehe. 

Det är härligt med en bebis som har aptit på livet och vill hänga med där det händer. Så länge hon är nöjd och glad och ler sitt bästa leende så är det klart att hon får hänga med!  

1 kommentar