App-tips.

Här kommer ett tips från min eminenta svärfar Conny. Han såg nämligen ett test av appar med babymonitor-funktion på Plus innan jul. Vi laddade hem appen som rekommenderades och lagom till allt släktstök på julafton så fick vi anledning att testa. Efter det har den kommit till användning flera gånger, senast idag. Här kan man läsa om Plus test. 
 
Appen heter Baby monitor och kostade 38 kronor, tror jag, ingen kostnad om man jämför med en vanlig babymonitor. Det positiva är att det inte blir ytterligare en pryl som ska in i hemmet (det blir ju några stycken när man skaffar barn). Man behöver två enheter, till exempel en iPhone och en padda. Väldigt användarvänlig och prisvärd! 
 
Bra funktioner
Video-visning - man kan hela tiden se vad den sovande bebisen har för sig
Batteri - om batteriet "barn-enheten" håller på att ta slut, så säger "föräldraenheten" till 
Sovtid - appen räknar sovtid, så det ger en lite koll på hur länge bebisen sovit
 
Det enda som kan vara kruxigt är att få till en bra placering på enheten, idag stack jag ner mobilen bakom fårskinnet i liggdelen, så att kameralinsen såg Filip, när vagnen stod på altanen och paddan hade jag hela tiden med mig när jag susade runt mellan tvätthögar och bullbak (sånt som får en att känna sig som en supermamma)
 
Här sover Filip gott i vagnen (allra bäst utomhus) och jag har full koll inomhus. 
2 kommentarer

Bra start.

Hallååå! Vilken bra start på helgen det blev när jag såg att jag vunnit 3 timmar städning av hemmet hos härliga Rosanna ♥ Det är företaget Helpling som ska komma hem till oss och städa. Jag älskar när hemmet blir sådär skinande rent, och vilken bonus det blir att slippa göra det själv (läs: Mattias slipper städa)! 
 
Woop! Trevlig lördag
0 kommentarer

Fem månader.

Så här ser det ut för det mesta nuförtiden. Att ligga på rygg är helt ointressant och vändningen går utan att blinka. Helst ligger han bara på naveln (bara det är ju en bedrift i sig) och sprattlar järnet med benen. Då och då lyckas han parera rörelserna så att han flyttar sig framåt, runt och ibland bakåt. Undrar hur lång tid det dröjer innan han kommer på att han kan styra dom rörelserna!?
 
Vi har introducerat lite mat och allting går hem hos lilla herrn. Han sitter och gapar som en liten fågelunge till både majs, palsternacka, morot, banan, äpple, katrinplommon och smörgåsrån. Han liksom attackerar skeden när den kommer mot munnen. Haha.
 
Senaste veckorna har varit lite bökiga på nätterna. Det kan bero på att vi är vana med en ganska lugn och sömning bebis nattetid, men den nya rutinen är bland annat att vara prick superpigg och ligga jollrandes klockan tre på natten (inte så jobbigt att vakna till de dockt), att vilja amma en gång i timmen eller att vilja byta blöja flera gånger per natt. Dessa nya vanor hoppas vi bara är en kort fas så att vi kan återgå till dom fina rutinerna som varit i fyra månader.
 
I takt med lite stök och bök på nätterna så har det även hänt massor på dagarna. Det är så häfigt att se hur han är med och samspelar på ett helt nytt sätt och det är så roligt att leka och få världens leende eller skratt tillbaka. På dagarna är det full rulle mest hela tiden. Han sover oftast tre pass, två lite kortare på förmiddag och eftermiddag och ett lite längre mitt på dagen, han älskar att hänga med andra bebisar (tur det, eftersom hans mamma också är en väldigt social prick) och när jag sjunger min falskaste version av Blinka lilla stjärna.
 
 
3 kommentarer