Grattis Maria

Jag delar denna högtidsdag med 447 974 andra. Bland annat  säger jag grattis till Mamma, Agneta, Elin, Linda och alla som jag känner som har Maria som tilltalsnamn såklart :-) Grattis på namnsdagen!

Efter lite användning av våra eminenta uppslagsverk Wikipedia samt Google har jag hittat detta om namnet Maria.

Maria betyder "bitter" eller "hav av bitterhet" men det finns andra teorier som "rebellisk", "uppror" och "trotsig". Jag hittade även en hel drös av andra betydelser men just dessa passade utmärkt för mig och hur det gick till när jag fick mitt namn Maria.

När jag var 6 år hade jag kommit underfund med den stora orättvisan här i världen. Min mamma och pappa hade nämligen gett mina bröder Patrik, Niklas och Rasmus tre namn var. Förstår ni orättvisan?! Tre namn, tre namnsdagar. Jag hade ju bara två. Som den rebelliske lille sexåring jag var lade jag på storcharmen och lyckades övertala mina föräldrar att ge mig ett namn till. Och det blev Maria. Det är alltså historien bakom hur jag fick mitt namn Maria.

2 kommentarer

Mission complete!

Jag har blivit utmanad av Sabina.

1. Gå in i din dator, i 5:e mappen.
2. Lägg ut den 5:e bilden i bloggen och berätta om bilden.
3. Utmana 5 nya bloggare.
4. Skriv meddelande i de 5 personernas blogg så de vet om inläggetJag hamnade i albumet från Koh Samui där vi spenderade en vecka av vår resa förra året. Vi bodde i en bungalow för 500 thb/natt med pool, svinbra havsutsikt och miljoner ödlor till rumskamrater som Hilda försökte slå ihjäl med en Stieg Larsson bok. Jag fick världens magsjuka på natten efter att ha ätit svinstark Tom yum-soppa. En annan natt vaknade jag av åska och blixtar och fick väcka Hilda för jag trodde att bungalowen skulle ramla ner i havet. På grund av allt regn som kom när vi var på Koh Samui tog vi beslutet att åka till Bali sista månaden av resan, vilket jag inte ångrar för en sekund!

Jag utmanar

Hilda

Jennie

Emma

Sara

Anna-Carin

Bilder har väl alla, så shoot. Och nej, Hilda, du behöver inte länka till 5 stycken sen om du inte vill ;-)
5 kommentarer

Världens bästa Carlson

Idag kommer min vän Carlson hit. Ska bli så kul att träffa henne för det var verkligen längesen nu. November senast tror jag? För er som inte vet så heter hon egentligen Sofia och kommer från Varberg, ett tag bodde hon i Märsta och vi spelade handboll tillsammans, men 2006 flyttade hon till Skövde för att spela där (och tur var väl det ♥).

Idag ska vi ut på en liten shoppingrunda i Stockholm, med alla andra galna lönesprättare antar jag. Carlson har lovat mig  många pauser i alla fall så det är ju tur :-) Ser ut att bli en superfin lördag i alla fall! Solen skiner mig rakt i ansiktet just för tillfället.


0 kommentarer