Första advent

Sådärja. Nu börjar den mysigaste tiden på året. När det är tillåtet att dricka massa julmust och äta lussekatter flera gånger i veckan. När man får överkonsumera elen till alla fina ljusprylar som hör julen till. När det är tillåtet att lyssna på oändligt mycket julmusik.

Idag har jag bakat lussekatter och tänt första ljuset i adventsljusstaken. I år ser den ut så här.


1 kommentar

Fresh frosting till Morotskaka

Kan det vara så att jag äntligen hittat rätt i djungeln av frosting till morotskaka?! Det började för några år sedan, en liten smått besatthet av morotskakan, mest frostingen. Jag försökte baka och baka, flera hundra (minst!) olika sorters recept men inget kändes riktigt rätt.

Så ett uppehåll under några med morotskakbakandet och idag var det dags igen. Den här frostingen. Helt perfekt! Fluffig, krämig, söt men inte för söt utan helt perfekt!

Frostingen:
60g smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal från 1 lime
100g philapelhphiaost

4 kommentarer

torsdag25nov

Idag börjar operation rotfyllning. Ouch. Man hör nästan på ordet hur hemskt det är. Men förhoppningsvis kommer tanden må bra sen. Det gör den iof redan om man jämför med hur det var för dryga veckan sen.

För övrigt är jag enormt tacksam över att jag slipper pendla. Var på kurs på Stora Essingen igår och det var verkligen olidligt att åka. Det tar sån tid, det är mycket folk som man ska trängas med och man är nästan garanterad förseningar. Hemskt! Nej, tacka vet jag 2 minuters promenix till jobbet. Det är livskvalitet!

Snöbollsväder idag då. Snöbollsförbud på jobbet. Hur tror ni det går?
Förresten. En besökare från Schweiz & två från Holland. Vilken internationell blogg man driver :-)

0 kommentarer