Syskon på gång

Igår slängde vi upp den där bilden på instagram (asarindstal) - den fantastiska bilden som säger att lilla Flippen ska bli storebror! Det bakas alltså ett litet syskon i magen just nu, så himla härlig känsla! Särskilt efter rutinultraljudet som vi gjorde igår, nu känns det äntligen som att jag kan slappna av lite och tänka att det faktiskt är, och inte behöva gå runt med katastroftankar.

HÄR outade vi förra graviditeten - det var också efter RUL har jag för mig. HÄR hittar ni alla veckoinlägg där jag skrev vecka för vecka om hur det var att vara preggo, allt som hände i kroppen och vad jag tänkte och kände. Så himla kul att kunna gå tillbaka, läsa och jämföra. Ska vi jämföra magar så kan man ju säga att jag är typ 10 veckor före min första graviditet redan nu, men å andra sidan började det väl synas rätt så sent under första graviditeten.

Lilla fantastiska människa!

Idag går vi in i vecka 20 (19+0). Vi blev faktiskt flyttade några dagar, och jag skriver faktiskt för att vi inte blev det alls under den första graviditeten, Spiken kom dessutom nästintill på beräknat datum - 1 dag, så det var en punktlig liten filur. Bebis nummer 2 har fått datum 19 januari, 21 januari och nu 24 januari, så det är väldigt oklart när den kan tänkas kika ut. Däromkring kan vi ju hoppas i alla fall.
 
Hur mår jag då?
Jo men rätt så bra faktiskt! Har i princip mått som vanligt under dessa 20 veckor. Gått och oroat mig till förbannelse och inte riktigt vågat tro på det, förrän igår.
Vissa kvällar har jag fruktansvärt ont i ryggslutet, så ont att jag får däcka på soffan och ligga kvar där. Det är när jag gjort en massa ovanliga grejer, typ lyft saker på konstiga sätt, suttit mycket still eller plockat grejer från golvet osv. Om jag bara gör vad jag vet att jag borde göra så går det rätt bra.
 
Hur tacklar blivande storebror hela situationen?
Han fick följa med på KUBen i somras då alla våra barnvakter var på semester. Det tyckte han var spännande, när barnmorskan hällde gelen som ett hjärta på magen. Efter det pratade han några dagar om att "Mamma bebis i magen", men sen kom han på andra tankar.
Igår när vi visade dom nya fotona och frågade om han såg vad det var så svarade han "En flodhäst". Haha, så arbetsnamnet fick vi från storebror - det är en liten flodhäst, eller flodis, som bakas i magen.
 
HÄR kan ni läsa om vecka 20 med Spiken.  
Vilken födelsedagspresent till mig själv va :-)
3 kommentarer

Värdefull kvalletid

Ett ryck utan dess like.
"Det vore ju kul att bygga ihop allt hans duplo någongång".

...

Så vad gjorde vi igår när han somnat? Byggde duplo! 🙌🏼😂

Kvalitetstid när den är som bäst. Sen fick jag ett till ryck och röjde i hela huset efter helgens kalas. Så nu är vi på banan igen - lagom till morgondagens kalas. Hihi.

0 kommentarer

Loppi höstpepp

Sätter mig i bilen, sådär lagom stressad och fem minuter sen. Backar ut från huset och kör iväg på grusvägen. Ute på stora vägen kommer jag på varför jag tyckte att min väska kändes alldeles för lätt ... Kameran ligger kvar hemma!(!!). Bloggevent utan kamera = superobra kombo. Som tur är så fixar en iPhone det viktigaste {selfies} och sen superproffsiga Sandra resten. Så en liten blandad kompott av bilder får ni från eventet.


Vi blev bjudna på smarrig lunch från Panini. (Foto: Sandra Rogers Photograpy)

Eftersom jag i mitt tidigare liv jobbat som maskot (Lollo & Bernie) har jag ju en förkärlek till stora kramiga djur. Gissa en här hemma som blev avis på kramen med Mumin :)
 
Foto: Sandra Rogers Photograpy
Eric Ericsson hallen var proppfull med bloggare och mammor, nån enstaka pappa kunde vi spana också. Träffade bla härliga Susana på eventet.
Vi fick en massa höstpepp om allt från vitaminer från KidsZoo, kryssningslyx från TallinkSilja till soffmystips från ViaPlay och superviktig första hjälpen från TryggHansa. Massor med höstinspo med andra ord!
Efter eventet fick vi med oss en fullproppad goodie bag hem.
 
Klarade mig ändå relativt bra utan kameran, även om den fattades mig!
Nu ser vi fram emot hösten hörrni! Gilla på hjärtat och tala om vad ni har för härliga höstplaner. Kram
0 kommentarer