Oxfilépasta

Alltså, världens godaste lördagspasta. Åkte precis till mathimlen och dog lite grann. 


Koka 300g pasta av god kvalité. 
Fräs 1 gul lök och 100g svamp i smör och timjan. 
Häll över 3dl grädde och oxfond. Låt puttra. 
Skär oxfilén i mindre bitar, bryn i stekpanna.
Dela ett gäng körsbärstomater. 
Blanda i oxfilén & körsbärstomaterna i gräddsåsen. 
Slå över pastan, blanda ihop & servera med riven parmesanost. 

Succé. 

1 kommentar

Maj några år tillbaka

Det är {bland annat} det här jag har bloggen till. Som ett arkiv, som en dagbok så att jag kan kolla tillbaka vad jag gjort. 

Här är en tillbakablick av maj fem år bak i tiden. 

2013. 
Sprang en massa lopp, första halvmaran, finska tjejmilen och vårruset. Blandade löpningen med cykelmil {vältränad tjej!} och vi förlovade oss den 17 maj ❤️ Skickade in dom sista nationella proven i arkivet, vilken galen vårtermin det var! 

En annan typ av dagsform...

2012. 
Sprang på en himla massa visningar i Solna, vi budade till och med på några, men något köp blev det aldrig. Köpte en hybridcykel inför Tjejvättern, och enligt bloggen, åt en jäkla massa mat! Lutade mer åt en matblogg den månaden, haha. 

Afternoon Tea på Diplomat

2011. 
Hade gått ner 13 kg från Mallorca-vistelsen och blev kommunmästare i bowling {det ni!}. Fixade praktiska saker, som visum och dykcert, inför sommarens Bali-resa. Erika gifte sig och det blev en otroligt rolig möhippa veckorna innan med alla gamla goingar från F85. 


2010. 
Satte mig på huk för första gången på över 1,5 år! Kändes som en riktigt stor prestation efter korsbandet. Blev avslängd av Wilmis {Vronkys häst} och åt en massa 'halv åtta hos mig' middagar. 2009. 
Pluggade matte på Stockholms universitet och jobbade extra på posten där jag körde ut företagspost. Flyttade till Mallorca för en säsongs jobb med Lollo & Bernie, var tokpepp inför världens roligaste sommarjobb.  


1 kommentar

Hopp om löp

Vaknade supertidigt imorse {kl 5!} och var pigg. Haha, min dygnsrytm är inte att leka med alltså. 

Mattias åkte till jobbet vid 6:30 och ungefär då gick jag upp och åt frukost, läste tidningen och tittade på Nyhetsmorgon. 

Efter lite fix och plock hemma drog jag på mig löpargrejerna, ställde in run keeper på ett lättare intervallpass och gav mig ut i duggregnet. 

Hur underbart som helst!


14 intervaller med 60s jogg och 30s pw. Tog mig drygt 3 km och avslutade med en rask promenad hem. 
Vädret var perfekt för löpning, lagom temperatur, frisk luft och lite lätt duggregn. 

För ett tag sen skrev jag att jag inte tänkte springa mer med spiken i magen eftersom det kändes konstigt, men efter att ha joggat mig genom Vår ruset i måndags fick jag lite mer hopp om löpningen, då det faktiskt gick utomordentligt. I lagom tempo, vilket är den största utmaningen. 

Blev en riktigt adidas-kittad outfit dagen till ära. 
0 kommentarer