Midsommar

Vi hade en riktigt härlig midsommarafton i fredags. Dansade runt stången (även om en viss mini var lite fundersam över det här med små grodorna till en början), hängde med alla fina vänner och grannar på ängen och sen härligt mys på uteplatsen till sent på natten. Vi åt massor av god mat och då blev det ändå massor över!

Hur mycket livskvalitet är inte det?! Att få vara med dom som betyder mycket är verkligen värt allt. Särskilt en helg som denna, imorrn åker jag ju på egentidresa-deluxe med min skrivarkompis Linda. Vi ska ha separationsångest för våra små pluttar tillsammans men även hinna köra två danspass om dagen och njuta av att vi klarat ännu en dead line på boken. Vi lär nog hålla oss sysselsatta! Har myst till max i helgen i alla fall, får se om det räcker tills vi gått genom säkerhetskontrollen på Arlanda :)

Här är en massa bilder från midsommar!

1 kommentar

Gröna fingrar.

Det går faktiskt över förväntan med mina odlingar. Rädisorna råkade jag ösa på med, så jag behövde gallra och gallra och gallra. Men sen kunde jag skörda. Och skörda. Och skörda... Hur mycket rädisor behöver man egentligen?! :)

Senast i raden att gro är mina örter, så pass mycket att jag var tvungen att klippa ned dem för att spara dem. Läste på lite och beroende på vad det är för ört så passar den bäst att torkas eller att frysas.

Örter som bör frysas.
Basilika, dill, persilja, gräslök

Örter som bör torkas.
Oregano, timjan, rosmarin, salvia, mynta, dragon, citronmeliss

Så nu har jag ett gäng örter både i frysen och på tork som kan användas resten av året!

1 kommentar

Grymt goda avokadohalvor.


En avokadovariant to die for. Mattias sa att det nog var det godaste han ätit. Någonsin. Och det var det! Enkelt att göra också. 

Vi gjorde det till plockmat så jag tog en avokado som vi delade på (för det fanns bara en reko i butiken - hatar att man behöver ha framförhållning i detta land när det gäller sitt avokadoätande). Mängden på en del av ingredienserna får ni höfta efter smak och tycke. 

1 avokado
1-2 msk majonnäs 
Citronsaft & rivet citronskal 
knaperstekt bacon 
salt & citronpeppar

Dela och gröp ut avokadon. Spara skalen till servering. 
Mosa köttet med en gaffel och blanda ihop med majonnäs, citronsaft, salt & citronpeppar. 
Stek bacon och låt fettet rinna av på hushållspapper. 
Lägg i hälften av röran i varje skal, strö över lite bacon. 
Lägg på resten av röran och strö över lagom mycket bacon och lite rivet citronskal. 
Servera och njut. Magiskt enkelt & gott!
 

0 kommentarer