Veckans middag: Kantarell- & salamipasta

Den här krämiga och smarriga pastan lyxade vi till vardagsmaten med! Toppade middagen med en kantarellsmörgås på sidan om.

För 4 portioner:
400 g ansad & skivad svamp
400 g pasta
0,5 hackad purjolök
1 paket skivad salami
250 g färsk bladspenat
3 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
2 dl finriven parmesanost
4 msk smör
salt & vitpeppar
 
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Fräs svampen i en stekpanna, tills vätskan ångat bort, tillsätt hälften av smöret och smaksätt med salt & vitpeppar.
Fräs purjolöken i resten av smöret i någon minut.
Tillsätt vinet och koka ner till hälften. Tillsätt vispgrädde. Låt småkoka i ca 5 minuter.
Lägg i spenaten och salamin i såsen, ta pannan från värmen och låt stå i någon minut.
Häll av pastan, men spara ca 2 dl av pastavattnet.
Blanda ihop pasta, pastavatten, sås, svamp och riven parmesan i pastakastrullen. Rör ihop allting på svag värme så att det blir klibbigt och gottigt.
 
 
0 kommentarer