Egg Benedict - addict!

Alltså noomnom. Godaste brunch-smörgåsen ever. Eller varför inte en helt vanlig onsdag :) 


Egg Benedict med rökt lax & tryffelspenat 
Tackarrrr. 

Hollandaisesås

100 g smör
2 äggulor
2 msk torrt vitt vin
1 krm salt
1 krm cayennepeppar

Smält smöret på svag värme. Blanda äggulor och vin i en annan kastrull. Håll kastrullen på svag värme och vispa tills blandningen tjocknar.

Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner det smälta smöret, lite i taget. Undvik att ta med den sista vita bottensatsen i smöret. Smaka av med salt och cayennepeppar.

Pocherat ägg
1 l vatten
3 msk ättiksprit, (12 %)
4 ägg

Koka upp vatten och ättika i en stor kastrull. Knäck ett ägg i taget i en kopp. Sätt vattnet i snurr och låt äggen försiktigt glida ner i vattnet och låt dem sjuda i ca 2 min. Ta upp äggen med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.

Tryffelspenat
2 påsar babyspenat, (à 80 g)
0,5 msk smör
1 krm tryffelolja
0,5 krm salt
0,5 krm mald svartpeppar

Fräs spenaten hastigt i smör, smaka av med tryffelolja, salt och peppar.

Tillbehör
4 skivor grovt bröd
8 skivor kallrökt lax, ca 200 g

Rosta bröden i brödrost. Lägg upp dem på tallrikar. Lägg spenaten på bröden, lägg på lax, ägg och häll på ordentligt med hollandaisesås. Servera och njut!

0 kommentarer