Pannkakstårtan

Älskar verkligen fasen vi är i just nu. Samspelet känns så mycket mer utvecklat än tidigare. Man kan ha diskussioner, få reda på vad som hänt, leka och busa på ett helt annat sätt än tidigare. Det är himla fascinerande att se hur snabbt det går att lära sig nya saker, den enorma fantasin som lilla hjärtat har när han leker och hur han greppar och tar sig an nya utmaningar, även om det kan vara lite kämpigt då och då. Det är stor skillnad mot tidigare tycker jag! Den här åldern kan vi konservera i en liten burk :-)

En av alla tusen mysiga saker vi gör är att läsa och det älskar Frälls. Varje kväll läser vi ett antal böcker och han lyssnar med spänd förväntan, även om vi läst en och samma bok sjuttioelva gånger och han kan den utantill så ligger han och lyssnar och myser.

Senaste i raden är en gammal Pettson-bok från när vi var små; Pettson och pannkakstårtan. Den är så gammal att den typ rasar isär och är tejpad på var och varannan sida (julklappstips!). Hursomhelst. Det är rätt mycket text att lyssna på för en 2-åring, men han är så intresserad och frågar ni honom om boken så kan han i princip återberätta (med hjälp av några stödfrågor) hur Pettsons mjöl är slut, så det blir ingen pannkakstårta om inte cykelns däck lagas, men då behöver dom komma in i snickarboden och den är ju låst - och nyckeln ligger i brunnen och för att komma åt den behövs ett fiskespö och då behöver ju Findus väcka tjuren... Och så vidare. Nästan så att man själv inte kan lägga ifrån sig boken innan man vet om Findus får någon pannkakstårta på födelsedagen.

 
1 kommentar
Jenny

Åh böcker är så mysigt! Loke älskar dom också även om han inte riktigt kommit så långt som Filip i sitt återberättande 🙈

Svar: Man ser ju verkligen vilken effekt läsningen har på språket och fantasin också, då vill man ju bara läsa ännu mer!
Åsa Linnea