Blw från och med nu.

För allas lugn och matro vid måltiderna tänker jag köra mer på blw-metoden när vi äter hemma. Minisen blir nämligen mer eller mindre galen om maten inte matas tillräckligt fort. Har han däremot något att plocka med under tiden, typ smörgås, majs, gurkstav, etc, är det fridens liljor. Distrahering är a och o för vårt lilla liv. 

Hursomhelst. Blw, går ju kort och gott ut på att bebisen själv får plocka i sig maten. Mycket praktiskt när man har en bebis som gärna sysselsätter sig själv. 

När vi är på  bortaplan blir det fortsatt matning (med distraktion) pga mer praktiskt så.


Dagens middag: pasta, frikadeller, broccoli & körsbärstomater. Succé! Broccolin och frikadellerna gick åt förse. Pastan var nog aningens för stor och svåräten. 
barnmat blw mat
4 kommentarer
angelicasvarld.blogg.se

Sötisen - "kan själv" ;-)

Ida Nilsson

Känner igen det där från jobbet kan jag säga.. De kan bäst själv och faktiskt är det så, de lär sig snabbare på att bli bäst :) Längtar till min lilla tjej ska få smakportioner!

Svar: Ja för hur ska de annars lära sig :) det är så himla kul med alla nya upplevelser.
Åsa Linnea

monica

Ja helst vill de små liven ha all mat på en gåmg. Vänta bara till lillen blir tonåring för då kommer du behöva två jobb :D Min bror proppade i sig flera skopor med kött (köttgryta) och 10 potatisar för arr en timma senare gnälla att han var hungrig :p Grabbar måste ha en extra mage i ryggen.

Sandra Andrejev

Vi kör mest vanlig mat och att han får äta själv med! Då äter han bäst:) Sen att de är mat överallt är en annan femma!