Post-preggo-pepp.

Det här inlägget skriver jag mest för min egen skull, men tänker att någon annan säkert har nytta av att läsa det också. 

Träningen. Vardagspusslet. Det kan väl vara den biten som inte riktigt fallit på plats ännu. Träningen blir av, men det finns egentligen ingen kontinuitet. Det är väl lite så det är med en liten bebis, ingen dag är den andra lik, vilket gör det svårt att hitta bra rutiner. Man har sovit för lite, soffan är skön, chipsen är goda och plötsligt blev klockan alldeles för sent. 
Här kommer lite post-preggo-pepp om träning, skrivet av mig själv - till mig själv. Så att jag sen enkelt kan hänvisa till lämpliga punkter från listan när den lite tröttare och latare karaktären behagar visa sig. 

1. Kroppen har varit gravid i 9 månader. Tänk då att det kan ta minst 9 månader att komma tillbaka. Dock kommer den inte komma tillbaka av sig själv, även om amning & mjölkfri diet är väldigt effektiva verktyg att jobba med. 

2. Jämför inte resultaten med det som var innan graviditeten. Det är inte snällt och inte på något sätt rättvist mot dig själv. (Lite samma tänk som med knärehab). 

3. Jämför dig inte med 'dom som tränar på Facebook'. Det kanske finns en anledning till att dom tränar där. Eller jo, jämför, men låt det i så fall bli en sporre istället för en sänkning av självkänslan. 

4. Hitta möjligheterna i vardagen. 'Gick' i jägarvila bakom Filip, när han gick med gåvagnen (jobbigt!), win-win eftersom man annars står med halvkrökt rygg över honom. Gör plankan när ni ligger på golvet och leker. Grodhopp, burpees med pussar osv. Det tycker Filip f.ö. är hysteriskt roligt och skrattar sitt gulligaste skratt. 
Träningsredskap?

5. Sätt på dig träningskläder, inför promenaden med barnvagnen, det känns som att man går lite snabbare med träningskläderna på. 

6. ... och om du har träningskläderna på blir det ett moment mindre när man sen får en möjlighet att komma ut och iväg till gymmet. 

7. Var nöjd med det som blir. Okej, denna vecka blev det cirka noll timmar djupsömn, då kanske man inte skuttar ner till gymet för att lyfta vikter. Tids nog kommer utrymme och energi för träningen. 
1 kommentar
angelicasvarld.blogg.se

HEJJA dig!! Alla sätt är bra utom dom dåliga!

Svar: :) wiiie tack!
Åsa Linnea